چند خط نوازش!
#نوازش ها در #تحلیل_رفتار_متقابل
▫️نوازشها
نوازشها، واحدی از شناخته شدن میباشد و نقش بسیار مهمی در زندگیمان دارند هرچیزی بگوییم که دیگری خوشش بیاید، نوازش نام دارد بعبارت دیگر کوچکترین توجهی به دیگران...
کسی که نوازش میدهد و کسی که نوازش میگیرد، هر دو انرژی مثبت دریافت میکنند و حالشان بهتر میشود و هرچه ما از #سلامت_روانی بیشتری برخوردار باشیم، نوازشهامون سالم تر خواهد بود.
نوازشها دو دسته هستند:
☑️نوازشهای کلامی👈آفرین،چقدر خوب،چه زیبا
☑️نوازشهای غیر کلامی👈نگاه،لبخند،بوسه،در آغوش کشیدن
نوازشهای کلامی و غیر کلامی، منفی هم میشوند مثل: گفتن بی ادب و یا اخم کردن و سیلی زدن و .....
▫️وقتی آدمها نوازش مثبت نبینند به دنبال گرفتن نوازشهای منفی میروند چرا که انسانها نیازمند نوازش (دیده شدن) هستند و نوازش منفی گرفتن بهتر از بی نوازشی است. و این اتفاق در اطراف کسانی که اهل نوازش دادن نیستند، زیاد میفتد مثال: بچه ها کارهای منفی انجام میدهند که فقط دیده شوند و از این طریق جلب توجه کنند! و در نتیجه نوازش منفی دریافت کنند. و یا حتی خیلی اوقات این رفتارها از افراد بزرگتر و مسن هم سر میزند و فقط بخاطر دریافت نوازش منفی میباشد، چرا که با کمبود نوازشهای مثبت مواجه هستند !!
پس همانطور که متوجه شدید، نوازشهای مثبت نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا میکنند.
▫️نوازشهای مثبت سبب ایجاد #عزت_نفس و #اعتماد_به_نفس در کودکان و بزرگسالان خواهد شد.
▫️مادران و پدران سرد و یخچالی (عبارتی روانشناختی برای افراد کم احساس)، به پدران و مادرانی میگویند که نمیتوانند به فرزندان و همسر خود نوازش مثبت دهند، در نتیجه سبب میشوند که کودکانی پرخاشگر داشته باشند.
▫️فرزندانمان نیاز دارند که حداقل روزی ۸ بار نوازش مثبت بگیرند تا در آنها ایجاد عزت نفس و اعتماد به نفس شود و از رفتارهای منفی و پرخاشگرانه آنها جلوگیری شود.
▫️برای نوجوانان، میبایست هرگاه که خودشان درخواست نوازش فیزیکی(بغل،بوسه،در آغوش گرفتن،...) کردند، به آنها نوازش فیزیکی دهیم. ولی کودکانمان را حداقل روزی ۸ بار در آغوش میگیریم و نوازش میدهیم. (فراموش نکنید چنین نیازهایی پایه ای تکاملی دارد و حتی در گونه های ساده تر نظیر حیوانات نیز به خوبی مشهود است)
▫️بعضی افراد #فیلتر_نوازشی دارند یعنی نوازش دادن و نوازش گرفتن برای آنها دشوار است، میبایست آنقدر نوازش بدهند و بگیرند تا فیلترشان شکسته شود.